Effektivisera höststädningen med en lövblås!

Hösten är här, och för den med en trädgård så innebär det nästan oundvikligen en massa löv överallt. Har man en liten trädgård eller kanske inte får så många löv över sin gräsmatta så kan en kratta göra jobbet, men i många fall så kan en lövblås vara till stor hjälp.

Vilken lövblås ska man köpa?

Lövblåsen kan bli det köpet du har mest nytta för i höst, men för att få något som fyller möter dina krav kan det vara bra att se över några alternativ innan man bestämmer sig för att slå till. Man kan säga att lövblåsarna kan delas in i 3 grupper: bensindrivna, elnätsdrivna och batteridrivna. Den bensindrivna lövblåsen är oftast den som har mest kraft, men brukar även vara den som låter mest och är tyngst. En batteridriven lövblåsare är helt klart det tystaste alternativet. Den är helt klart ett miljövänligare än den bensindrivna, men klarar i regel inte av större ytor innan den måste laddas. En elnätsdriven lövblåsare har sladd och klarar av lite större ytor, men då får man släpa runt på en sladd samtidigt.

Hur ser din trädgård ut?

Innan du köper en lövblås kan det vara bra att tänka på vad du faktiskt behöver. Tänkt på hur stor din trädgård är, har du mycket buskar och rabatter? Eftersom den bensindrivna lövblåsen är den starkaste så kan den vara bra ifall du har en stor trädgård med ställen där löven lätt fastnar. Bor du på en mindre tomt där du bor tätt intill grannarna så kan en batteridriven lövblås vara det bättre alternativet tack vare att den är så mycket tystare.

Tänk på detta innan du kör igång!

Lövblåsar kan komma i olika former: vissa hängs på ryggen, andra kanske är handburna. Många gånger så kan en lövblås bli tung att bära runt på, ifall du har möjlighet så prova att bära den i butik så du vet att den sitter bra. Vet du att din lövblås kan vara högljudd så kom ihåg att använda hörselskydd, kom även ihåg att skydda ögonen då det kan hända skräp blåser upp mot ansiktet.