Hitta inspiration till trädgården

Det finns mycket man kan göra med trädgården, men det är inte alltid så enkelt att komma på vad nästa projekt kan vara. Sitter man i denna sits är inspiration det man är ute efter. Något som finns att hitta på flera olika håll.

Leta på nätet

Internet har ju i stort sett allt man kan tänka sig behöva i många olika områden. Och när det kommer till inspiration finns det ingen brist på personer som delar med sig av sina egna kreationer eller bara lägger upp bilder som de har tagit på saker och ting de stött på. Går man in på Google kan man snabbt och enkelt hitta en uppsjö av bilder som visar en stor variation av idéer som kan vara värt att prova på. Det finns också flera bloggar som kan vara värt att läsa.

Besöka en botanisk trädgård

Har man aldrig varit på en riktig botanisk trädgård är detta en upplevelse man helt klart har gått miste om. Här i Sverige har vi faktiskt en av Europas största botaniska trädgårdar och det är Göteborgs botaniska trädgård. Med 175 hektar att utforska är detta inte något man gör på en snabb visit dock. Så en övernattning kan helt klart vara aktuellt.

Titta in på en trädgårdsmässa

En trädgårdsmässa kan också vara en bra plats för handfasta tips och utrustning. Förutom allt som finns att köpa är det även vanligt att kunna vara med på föreläsningar där man kan lära sig tips och få höra om uppkommande trender som kanske även passar in i ens egen trädgård. Varje år dyker det upp ett flertal trädgårdsmässor över Sverige med början tidigt vår och fram till sensommaren. Om någon av dem hålls där man bor bör man inte tveka att svänga förbi nån av dagarna.