Mindre projekt med stor genomslagskraft

När skaparlusten finns men finansieringen fattas, kan du fortfarande göra renoveringar som gör skillnad i och utanför hemmet. Det behöver inte kosta 100 000 kronor för att du ska se en tydlig skillnad.

Fasaddekor

Varför inte byta ut husets gamla hussiffra mot en och fräsch? Fasaddekor.se har siffror och symboler som du kan dekorera huset med. Det går även att få graveringar och utskärningar i siffrorna som stavar ut gatunamnet eller familjens namn.

Måla köksluckorna

För bara några hundralappar kan du köpa slippapper och färg för att förnya det slitna köket medan du sparar till ett helt nytt. Beroende på hur luckorna ser ut idag kan du behöver pensel eller roller för bästa resultat. Knäpp kort på köket och visa för färghandlaren så kan denne hjälpa dig till bästa färg och målarmetod.

Slipa golv

Du klarar av att slipa golvet själv, gå bara försiktig fram och lär dig golvslipen innan du kör igång på allvar. Det kostar ungefär 1500 kronor att hyra en golvslip över en helg och om du jobbar effektivt kan du slipa åtminstone 2 rum under helgen. Därefter kan du välja om du vill olja, såpskura, vaxa, måla eller lacka golvet som efterbehandling.

Måla taken

Du blir förvånad över vilken skillnad nymålade tak kan göra. Vi tänker inte så mycket på taken i vanliga fall men när du väl börjar måla första lagret kommer du att se skillnad i nyans. Ljusa tak höjer volymen i rummet och vill du få det att kännas extra lyxigt kan du måla med en lite blankare färg.

Möblera om

Ibland behöver bara soffa och fåtölj byta plats eller några lampor flytta från ett rum till ett annat. Testa att ta bort inredningsdetaljer som bara tar plats och känn om en lite mer minimalistisk stil passar. Eller så kan du tillföra fler detaljer såsom gamla böcker, mindre vaser och tavlor för att få ett med ombonat hem.